CEO’s 4 Climate start Vlaamse Green Deal Duurzaam Transport met Groene EV en H2

De oproep naar een vergroening van onze mobiliteit in Vlaanderen klinkt klaar en duidelijk. Samen met Stad Brugge, Brugge Geeft Energie en Provincie Utrecht lanceert CEO’s 4 Climate de Green Deal ‘Duurzaam Transport met Groene EV en H2’. (ovb van akkoord Vlaamse Green Deal Raad).

Deze wordt op dinsdagavond 14 maart in Vives te Brugge aan alle betrokkenen uit de transport- en groene energiesector voorgesteld.

Voor de vergroening van het klein verkeer zijn de regels en voorwaarden duidelijk geformuleerd: emissievrije bedrijfswagens worden de norm, lage emissiezones, promotie van alternatieve vervoersmiddelen. De voorwaarden om ook het zwaar wegverkeer te decarboniseren, hinken echter nog heel erg achterop.

De weg naar een duurzamer vrachtverkeer kent ook heel wat vraagstukken en knelpunten die haar vooruitgang hinderen. Desondanks zetten ondernemers reeds zelf initiatieven en experimenten op om de nood aan vergroening van hun transportvloot het hoofd te kunnen bieden. Daarin hebben de recente economische en energiecrisis de ogen geopend, dat er nog veel moet gebeuren, willen we de Europese en Belgische doelstellingen bereiken.

CEO’s 4 Climate wil het voortouw nemen in een duidelijkere en vlottere overgang en bundelt met deze Green Deal de krachten (bottom-up) tot een unieke samenwerking van lokale ondernemers, kennisinstellingen en overheden. En dit met 1 missie: duidelijke voorwaarden en ruimte scheppen om de implementatie van groene energie in de transportsector te faciliteren.

De partners van de Green Deal ‘Duurzam Transport’ focussen hun gezamenlijke inspanningen op drie hoofddoelstellingen (over 4j):

  • De integratie van groene energie (EV) en H2 als essentiële aandrijvers voor een duurzaam wegverkeer begunstigen en promoten
  • Clean Energy Hub’ pilootprojecten lanceren en uitbouwen
  • Bijdragen in de verduurzaming van 30 partnersites en de implementatie van 25 EV Trucks

Hogeschool VIVES, IVBO, Port of Antwerp Bruges, Waterstof Utrecht en Life New Hyts gaven alvast aan het project mee te ondersteunen. Ontdek wat uw organisatie kan doen en welke return dit engagement voor u betekent. Grijp deze opportuniteit en speel een actieve rol in de mobiliteitsrevolutie!

Kom naar het aankondigingsevent op dinsdagavond 14 maart te Brugge. Schrijf snel in.

Alle info rond deze Green Deal op www.greendeal-duurzamemobiliteit.be.

Contactpersoon:

Dorine Degryse – CEO’s 4 Climate
dorine@ceos4climate.eu056 36 14 97

Terug naar overzicht