CEO’s bundelen krachten voor Duurzaam Transport in Brugge

Op dinsdagavond 14 maart zal er in Vives te Brugge een bijeenkomst plaatsvinden waarin CEO’s 4 Climate samen met Stad Brugge, de organisatie Brugge Geeft Energie en Provincie Utrecht de green deal ‘Duurzaam Transport met Groene EV en H2’ zal presenteren. Deze deal is gericht op het vergroenen van de mobiliteit in Vlaanderen en zal zich richten op de implementatie van groene energie in de transportsector.

Hoewel de regels en voorwaarden voor het vergroenen van het klein verkeer al duidelijk geformuleerd zijn, loopt het zwaar wegverkeer nog achter. CEO’s 4 Climate stelt dat ondernemers zelf initiatieven en experimenten moeten nemen om de vergroening van hun transportvloot te realiseren. Dit wordt ook bevestigd door de recente economische en energiecrisis.

Om deze vergroening te faciliteren heeft CEO’s 4 Climate de krachten gebundeld met lokale ondernemers, kennisinstellingen en overheden. Samen willen zij groene energie (EV) en H2 integreren en promoten als essentiële aandrijvers voor duurzaam wegverkeer. Ook willen zij ‘Clean Energy Hub’ pilootprojecten lanceren en uitbouwen en bijdragen aan de verduurzaming van 30 partnersites en de implementatie van 25 EV Trucks.

Hogeschool VIVES, IVBO, Port of Antwerp Bruges, Waterstof Utrecht en Life New Hyts ondersteunen het project. CEO’s 4 Climate roept alle betrokkenen uit de transport- en groene energiesector op om deel te nemen aan deze belangrijke stap richting duurzame mobiliteit.

Zal de green deal ‘Duurzaam Transport met Groene EV en H2’ de vergroening van het zwaar wegverkeer kunnen versnellen? Laat ons weten wat jij denkt!

Terug naar overzicht